Wil je feest in huis halen? Bijvoorbeeld omdat je iets te vieren hebt. Dan kun je niet om het Hollandse peertje heen. Fris, fruitig en bij uitstek geschikt om te verwerken als dessert. In combinatie met vanilleroomijs is dit toetje niet te weerstaan. Genieten ten top!
INGREDIËNTEN
4 grote stevige peren (bijvoorbeeld Doyenne de Comice)
500 ml fruitige, soepele rode wijn
150 gram suiker
8 zwarte peperkorrels (gekneusd)
1 zakje amandelschaafsel (55 gram)
½ liter vanilleroomijs
STAP VOOR STAP BEREIDING
Schil de peren van boven naar beneden en laat de steeltjes eraan. Breng in een smalle pan de wijn, suiker en peperkorrels aan de kook.
Zet hierna het vuur lager en voeg de peren toe. Laat de peren 15 minuten zachtjes garen. Draai het vuur uit en laat de peren en het kookvocht afkoelen.
Neem de peren uit de pan, zeef het kookvocht en laat het inkoken totdat er een lichte siroop overblijft. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
Snij de peren in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis met een mesje. Leg de peerhelften op vier borden.
Haal het ijs uit de vriezer en laat dit wat zachter worden. Schep met een warme ijsbolletjestang 8 bolletjes ijs. Vul iedere peerholte met een bolletje ijs en verdeel het amandelschaafsel over de peren. Schenk tenslotte de wijnsiroop over de peren en serveer direct.
Eet smakelijk!